Esztrich betonozás - Burkolás

viktorepito.hu  I  info@viktorepito.hu


Esztrich betonozás - festés - gipszkartonozás - hidegburkolás - térkövezés


Esztrich betonozás

A minőségből nem engedünk! 

Ha Ön olyan estrich betont szeretne otthonába, irodájába, amivel nem lesz gondja a következő 10-20 évben, és nem kell plusz kiadásokba vernie magát, hogy rendbe hozza azt, amit elrontottak a kivitelezők, akkor a legjobb helyen jár! 

Mi a különbség a hagyományos és az esztrich beton között? 

Hagyományos beton: Keverő gép nem keveri annyira egyenletessé össze az alap anyagot. (Pl. a kávéban lévő cukrot könnyű összekeverni kanál nélkül? Nem.) Lehúzás után feldobja a vizet, aminek nagy része elpárolog, ezért utókezelést   igényel. (locsolás, felporosodás ellen mélyalapozó, felület kiegyenlítés),  talicskán lévő anyag továbbítás, ami tönkre teszi az aljzat szigetelő anyagot és a padlóban vitt gépészetet (villany, fűtés szennyvíz). Burkoláskor padló kiegyenlítés, vagy többlet ragasztó anyag használat. Ez mind sok költség, amit a megrendelő feleslegesen fizet, a kivitelezőnek.

Önnek valóban erre van szüksége?
Szerintem nem!!

Esztrich beton: Egyenletes az anyag minőség, (jobban  összekeveri a 4 kanál az anyagot), nem dobja fel a vizet ezért nem kíván utókezelést még locsolást sem. Tömlőn történik az anyag szállítás, nem teszi tönkre a gépészetet, a több éves gyakorlat hatására egyenletes beton felület, 3-4 mm ragasztó a burkoláskor. Olcsóbb a kivitelezés egy gép segítségével. Az esztrich beton az a beton réteg, amely a hőszigetelő réteg felett és a burkolat alatt helyezkedik el, amelyet 0,4-0,8 osztályozott kavicsból, cementből és folyékony hagyományos vegyszer segítségével készítünk. Az esztrich gazdaságosan, ráadásul gyorsan alkalmazható családi házakban, lakásokban, irodákban, közintézményekben, stb. A padló kiegyenlítést és a sok felesleges ragasztót is megspórolja.

Igen! Szerintem, amit ön keres az nem más, mint az ESZTRICH BETON. 


Esztrich beton Kivitelezés lehetőségei: 

Száraz beton, úgy nevezett földnedves beton.
Előnye a kicsi víztartalom. Ezt az esztrich beton felületet csak géppel lehet tömöríteni és glettelni.

Úsztatott beton.
Nagyon magas víztartalom. Csak kézi gletteléssel valósítható meg a beton felület tömörítése, glettelése.

Hanggátló beton
Régi lakások felújításánál, illetve ahol a beton súlya ne terhelje a födémet, ott alkalmazzuk.

Ipari beton
Itt az esztrich betont általában ellátjuk kopó réteggel is a
felületet. Használatát mélygarázsoknál, csarnokoknál, javasoljuk, de mostanában családi házak garázsai kivitelezésénél is kérik tőlünk, így nincs szükség külön burkolásra.

A tömörítés  és a kiigazítás lehúzóléc segítségével történik. A felület simítását, glettelését szárnyas simítógéppel végezzük, az így kapott felület közvetlenül burkolható. Az estrich készülhet zsákos vagy silós kiszerelésű gyári előkevert anyagból is, ennek előnye, hogy sokkal kisebb a helyszíni élőmunka igénye és a tárolási helyszükséglet, ezzel területet és időt takaríthatunk meg.

Az estrich típusának kiválasztását minden esetben a rendelkezésre álló keresztmetszet, az estrichre kerülő burkolat típusa, illetve annak kivitelezési technológiája, valamint az előírt egyéb műszaki követelmények határozzák meg. Minősége és költségtakarékossága révén egyre inkább előtérbe kerül hazánkban is a hagyományos aljzatokkal szemben. Reméljük, hogy e rövid ismertetőben felkeltettük érdeklődését, választ adtunk néhány kérdésére és hamarosan megrendelőink körében, tudhatjuk Önt is.